Győzelem, súlyos áldozattal. SZVSC - Kecskemét 2-1

SZVSC - Kecskemét

Október 6-án, ragyogó napsütésben fogadtuk a Kecskemét csapatát. Egy perces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, nem az elveszett pontok kedvéért, a szabadságharc kivégzett tábornokait tiszteltük meg az emléknapon, elvégre magyar csapat vagyunk. Példánkat reméljük a többi csapat is követte. Hullámzó meccs vette kezdetét, a negyedik percben már gólhelyzetbe kerültünk, ám ez még kimaradt. A nyolcadik perc már nem hozott kegyelmet, Bogyai lépett ki egyedül, első lövését még hárította a kapus az ismétlést azonban nem hibázta el, ezzel vezetést szerzett csapatunk. A gól után elveszítettük a kezdeményezést, taktikusan és a megbeszéltekhez híven visszahúzódtunk a térfelünkre és próbáltuk szűkíteni a területet. Ellenfelünk csapatában rengeteg futsalon nevelkedett játékos azt csinálta, ami várható volt, rengeteg volt a kis játék és az 1-1 elleni küzdelem. Ebben a szakaszban azonban remekül zárt a védelem, kisegítettük egymást, a Kecskemétiek többször kerültek lövőhelyzetbe, érdemi lövés azonban a kaput nem, a labdafogó hálót azonban rengeteg érte. A 35-ik percben egy Rofrics kapufa után Bogyai került száz százalékos helyzetbe, közeli lövését azonban hárította a kapus. A félidő vége előtt mindent megtett az egyenlítésért a kecskeméti csapat, többször is átjutottak a jobb oldali védelmen ám a lövések továbbra sem jelentettek veszélyt a kapunkra. A mérkőzés ebben a szakaszában nagyon egyszerű játékot játszottunk, minden erőnket felemésztette a védekezés, így a félidő vége a lehető legjobbkor érkezett.

 

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, Bogyai került helyzetbe, majd Rofrics a felső kapufára rúgta a labdát, a visszapattanót közelről a hálóba szerette volna fejelni, amikor egy érkező védőjátékos elsodorta. Tizenegyes! A megítélt büntetőt Angyal nagyszerűen a kapu bal oldalába helyezte! 2-0. A folytatásban is az első félidő köszöntött vissza, ellenfelünk végig mezőnyfölényben játszva próbált harcolni a szépítésért, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Az idő teltével a játék kezdett eldurvulni, szándékos belépők és ütközések szabdalták szét a folyamatos játékot, a vesztett helyzetbe beletörődni nem képes játékosok ezzel a módszerrel próbáltak revansot venni – sikerrel. A Kecskemétiek 10-es játékosa Nagy Ágnes szándékosan beleszállt Bogyaiba aki – mint később kiderült – súlyos sérülést szenvedett és gipszben várja felépülést. Csapatunk ezzel az egyik meghatározó játékosát hosszú időre elvesztette. A mérkőzés végére összejött a szépítés a vendégeknek, a Kecskemétiek egy szabadrúgást követően szerencsés gólt szereztek beállítva ezzel a végeredményt: SZVSC – Kecskemét 2-1.

 

Bogyai Alexandra a kecskeméti mérkőzést követően.

 

 

Rack Róbert: A héten a futsalos játék ellenszerét gyakoroltuk. Tudtuk, hogy rengeteg kis játék és sok 1-1 elleni párharc jellemzi majd a mérkőzést, ezért a területzárást gyakoroltuk – sikerrel. Ellenfelünk nem okozott meglepetést, az előzetesen vártnak megfelelően középen próbálták kis játékkal a támadásokat erőltetni, ezt pedig le tudtuk védekezni. Tény, a labdabirtoklási arány 80-20%-ban alulmaradtunk, de ez az eredmény alakulását nem befolyásolta, az igazi ziccerek a mi csapatunk előtt adódtak. Sajnálom, hogy ellenfelünk kevésbé tudta elfogadni a vereség tényét és ez több kisebb-nagyobb sérülésben mutatkozott meg. Az őszre tervezett pontok számát elértük, meghaladtuk ezért köszönettel tartozom a játékosaimnak, hogy kilábalva a hullámvölgyből három soron következő mérkőzésen is nyerni tudtunk. A folytatásban nagyon nehéz dolgunk lesz, a Győr ellen két meghatározó játékost is nélkülöznünk kell.


Vissza az előző oldalra

Előző mérkőzés
Bajnoki mérkőzés
2014. április 13., 15:00
Következő mérkőzés
Bajnoki mérkőzés
2014. április 13., 15:00

Szigetvári Vasas SC 

Tel: +36-70-360-8822

email: szigetvarivasas@freemail.hu